– Kjøper ikke når kursene er lave

26.10.09

Verdipapirfondenes Forening peker på strategien som "mest sannsynlig gir deg mindre avkastning på sparepengene dine", skriver HegnarOnline.

HegnarOnline melder at antallet spareavtaler er redusert med åtte prosent siden september i fjor. Mange av de som har avsluttet spareavtaler, forklarer dette med en trangere privatøkonomi som følge av for eksempl arbeidsledighet. Noen forklarer med midlertidige kursfall og uro i aksjemarkedet, skriver HegnarOnline.

– Dette er tankevekkende all den tid kursfall ikke er en rasjonell grunn til å stoppe en spareavtale. Tvert imot. En gunstig effekt med fast spareavtale i aksjefond er nettopp at den skal bidra til å disiplinere den langsiktige sparingen, og hindrer overinvestering når optimismen i aksjemarkedet er stor og underinvestering når pessimismen råder, sier Verdipapirfondenes forening til HegnarOnline.

– Men hvis spareavtalen stoppes i perioder da stemningen i aksjemarkedet er dyster, mistes denne gunstige effekten. Det kjøpes ikke andeler i perioder da kursene i ettertid ofte fremstår som lave, og konsekvensen er at en mest sannsynlig får mindre avkastning på sparepengene enn om en hadde holdt fast ved spareavtalen, argumenterer foreningen videre overfor Hegnar ONline.

Legg igjen en kommentar